Tech Mahindra a deschis in Timisoara primul sau centru de dezvoltare din Romania, in cladirea Vox Technology Park

Posted in Presă on 22.10.2019

Centrul se concentreaza pe transformarea retelelor, folosind tehnologii de ultima generatie pentru clientii cheie ai companiei din Europa.

Noul centru de dezvoltare Tech Mahindra, cel de la Timisoara, porneste cu o echipa de 100 de persoane care vor gestiona toate operatiunile retelistice ale clientilor companiei din Europa. Aceste operatiuni vor fi automatizate si transformate pe parcursul urmatorului an, utilizand tehnologii de inteligenta artificiala si solutii IT dezvoltate de catre companie.

”Timisoara este un important centru industrial, comercial si tehnologic, cu un sector IT care creste vertiginos si cu o populatie tanara numeroasa, care vorbeste atat limba engleza cat si cea germana. Consideram ca sectorul IT va inregistra cresteri spectaculoase in urmatorii trei – cinci ani, odata cu aparitia si raspandirea tehnologiilor noi, precum automatizarea, inteligenta artificiala sau 5G. Astfel, intentionam sa transformam Centrul de Dezvoltare Tech Mahindra din Timisoara intr-un hub pentru operatiunile companiei din Europa si sa crestem exponential echipa de la an la an”, a declarat Vikram Nair, presedinte EMEA Tech Mahindra.

Noul birou Tech Mahindra functioneaza in cladirea Vox Technology Park, unul dintre cele mai premiate proiecte de birouri din Romania, in care compania a inchiriat peste 600 de metri patrati, cu optiune de extindere in viitor.

Ca parte a strategiei sale mondiale de conectare, Tech Mahindra isi foloseste expertiza globala in servicii de retelistica pentru a permite furnizorilor de servicii si companiilor de profil sa isi reduca costurile de operare prin cele mai eficiente operatiuni de retea si sa isi transforme retelele prin intermediul celor mai bune tehnologii noi, capabile sa creeze noi servicii generatoare de venituri.

Tech Mahindra reprezinta lumea conectata, oferind solutii inovatoare, care pun in centru clientul in prim plan, permitand astfel companiilor, asociatiilor si societatii sa se dezvoltate. Este o companie de 4,9 miliarde de dolari cu peste 118.390 de angajati in 90 de tari, oferind consultanta pentru peste 930 de clienti de pe tot Globul, incluzand companii Fortune 500. Experienta digitala si de design, platformele de inovare si activele refolosite se conecteaza printr-o serie de tehnologii pentru a oferi valoare adaugata concreta. Tech Mahindra este cea mai bine clasata companie din afara SUA in clasamentul Forbes Global Digital 100 (2018) si in Forbes Fab 50 Asia (2018).

Tech Mahindra este parte din Grupul Mahindra cu afaceri anuale de 21 de miliarde de dolari si peste 200.000 de angajati in peste 100 de tari. Grupul opereaza in industrii cheie care contribuie la cresterea economica, detinand o pozitie de lider in producerea de tractoare si vehicule utilitare, piese auto, IT si tour operatori.

Sursa articol: opiniatimisoarei.ro