Reîntoarcerea la birou: Măsuri implementate în Vox Technology Park

Posted in Știri on 26.05.2020

Vox Property Group, proprietarul cladirii de birouri Vox Technology Park din Timisoara, a demarat o ampla campanie de implementare a unor masuri de preventie si de sporire a gradului de siguranta la birou, in vederea intoarcerii chiriasilor in cladirile de birouri odata cu expirarea Starii de urgenta pe data de 15 mai.

Compania va achizitiona in urmatoarea saptamana doua termoscanere, care vor fi amplasate la intrarea in cladire, temperatura angajatilor si a vizitatorilor urmand a fi astfel verificata automat si de la distanta la sosirea la birou

Vor fi instalate aparate de curatare si filtrare a aerului (nebulizatoare) in salile de conferinta, vor fi montate carpete antiseptice, aparate cu senzori pentru eliberarea de hartie in bai, recipiente cu senzori pentru dezinfectanti iar fluxurile din interiorul cladirii, inclusiv in lifturi, vor fi regandite.

Spatiul de birouri este o parte componenta a vietii cotidiene si este de datoria noastra sa implementam toate masurile necesare pentru ca activitatea sa se desfasoare in deplina siguranta. Am luat astfel o serie intreaga de decizii pe care le vom implementa in urmatoarele zile si speram ca acestea vor deveni norma in cladirile moderne de birouri, in aceasta perioada dificila prin care trecem cu totii”, a declarat Vlad Vela, director general Vox Property Group, dezvoltatorul si proprietarul Vox Technology Park.

Astfel, compania va achizitiona in urmatoarele zile doua termoscanere, care vor fi amplasate in zona de receptie de la intrarea in proiect, temperatura angajatilor si a vizitatorilor urmand a fi astfel verificata automat si de la distanta, atat la sosirea la birou cat si la iesirea din cladire. Aceasta masura de siguranta va duce si la economii pentru companiile chiriase – atat financiare cat si de timp – care nu vor mai fi astfel nevoie sa masoare individual temperatura angajatilor si a vizitatorilor.

Proprietarul Vox Technology Park va realiza si dezinfectia aparaturii HVAC si va instala aparate de curatare si filtrare a aerului (nebulizatoare) in salile de conferinte. Compania va dezinfecta constant toate suprafetele, va instala carpete antiseptice si folii nanoseptice pentru protectia barelor si a clantelor si va instala in toata cladirea recipiente cu senzori de dezinfectant. In bai vor fi de asemenea instalate noi aparate cu senzori care vor elibera hartie, urmand a fi inlocuite vechile suflante.

Circuitele de trafic din cadrul cladirii vor fi regandite complet, angajatii urmand sa intre in spatii si sa iasa din acestea si din cladire pe doua cai diferite. Masurile de distantare vor fi impuse si in ceea ce priveste utilizarea lifturilor, accesul fiind limitat la doua persoane – fata de 10 cat reprezinta capacitatea normala a unui lift. In plus, toti vizitatorii vor beneficia de masti si manusi.

Compania va oferi si suport pentru toti chiriasii pentru a isi amenaja spatiile intr-un mod corespunzator. Astfel, vor fi realizate ghiduri individuale pentru masuri recomandate, se va oferi suport pentru instalarea de protectii pentru birourile de lucru, inclusiv a barierelor plexiglass unde se doreste acest lucru, si se va consilia orice decizie de sporire a normelor de preventie.

Compania a implementat de altfel si un serviciu unic, intitulat Vox Assistance, prin care toti angajatii din cladire beneficiaza gratuit pe perioada Starii de urgenta de servicii de asistenta la cumparaturi (indiferent de bun, comerciant sau distanta), servicii de curierat sau transport la institutii medicale. Acest serviciu poate fi accesat printr-un dispecerat, deplasarile fiind efectuate cu cele sase masini electrice de care dispune cladirea.

Chiar daca pot parea complicate in acest moment, trebuie sa ne obisnuim cu totii cu aceste masuri in urmatoarea perioada, fara a deveni hiper-protectivi. Sunt cele mai bune masuri pe care le putem lua pentru siguranta angajatilor dar inclusiv a noastra, cu totii avand birourile in acelasi spatiu. Am inovat inca de la momentul proiectarii cladirii si vom continua sa o facem in continuare, totul pentru a concepe biroul viitorului”, a adaugat Virgil Tornoreanu, managing partner Vox Property Group.

Vox Technology Park are o suprafata inchiriabila de 26.600 de metri patrati si a fost finalizat in Timisoara urma unei investitii de 30 de milioane de euro. Proiectul ofera facilitati unice la nivel national, precum posibilitatea identificarii biometrice printr-o aplicatie care genereaza o cheie de acces de tip QR code in urma recunoasterii faciale sau a amprentei, dar si avantaje competitive pentru angajati, ca spatii si dusuri pentru biciclisti, food court si sala de fitness, spatii comerciale si de servicii. Proiectul a obtinut si certificarea verde finala BREEAM cu ratingul Excellent si un punctaj total de 86,7%, unul din cele mai mari punctaje obtinute de un proiect imobiliar din Romania.

Vox Property Group are in dezvoltare si proiectului rezidential Vox Vertical Village, amplasat in imediata apropiere a proiectului de birouri. Vox Vertical Village reprezinta primul concept de ”oras pe verticala” dezvoltat pe plan local, urmand a fi livrat pe piata la inceputul anului 2020 in urma unei investitii de 14 milioane de euro. Peste 1.000 de arbori si arbusti vor fi amplasati atat pe terasele private cat si in spatiul comun interior.