Gigantul indian Mahindra intră pe piaţa din România. Îşi deschide un centru de dezvoltare la Timişoara

Posted in Presă on 22.10.2019

Tech Mahindra, parte din grupul Mahindra, una din cele mai mari companii din India, a închiriat un etaj în clădirea Vox Technology Park.

Grupul indian Mahindra intră pe piaţa din România, prin compania Tech Mahindra, specializată în oferirea de soluţii telecom, outsourching (call centre) şi servicii de tehnologie informaţională. Indienii au închiriat un etaj în clădirea Vox Technology Park.

Tech Mahindra este un important jucător global în domeniul tehnologiei, una dintre cele mai mari companii de profil din India şi din lume, cu venituri anuale de peste 5 miliarde de dolari şi peste 125.000 de angajati la nivel mondial.

Centrul de dezvoltare din Timişoara va fi inaugurat în prezenţa oficialităţilor locale şi a liderilor internaţionali ai grupului, în 14 octombrie. Compania cu sediul în Mumbai a fost înfiinţată în 1945 şi activează astăzi în peste o sută de ţări, în numeroase sectoare, de la domeniul aerospaţial, automotive, energie, industrie de apărare, farmacie, finanţe, până la IT, logistică, educaţie, ospitalitate sau retail.  Are peste 240.000 de angajaţi şi a avut, în 2018, venituri de 20,7 milioane de dolari.

Este unul dintre cei mai importanţi producători de tractoare din lume (locul patru pe plan mondial) şi lider pe piaţa din India. Mahindra este şi un renumit producător de maşii comerciale uşoarte şi de automobile.

Mahindra produce la fabrica din Nashik maşinile de teren model Scorpio, XUV, GOA, Thar, Alturas şi Bolero, dar şi maşini mici precum modelul Verito, într-un ritm de peste 300 de unităţi pe zi. La fabrica Mahindra din vestul Indiei se produce şi Dacia Logan. Compania Mahindra deţine 51,49% din acţiunile companiei Mahindra-Renault.  Indienii de la Mahindra sunt şi proprietarii companiei de maşini SangYong Motor Company din Coreea de Sud şi deţin 75 la sută din compania italiană Pininfarina.

Citeste mai mult: adev.ro/pyj3xq