Colliers: Viața la birou poate influența cultura unei companii

Posted in Știri on 13.11.2018

„Observăm o atenție tot mai mare pentru calitatea timpului petrecut la birou. Este un dublu efort: atât din partea companiilor pentru orele pe care angajații le petrec în sediul propriu, cât și din partea  proprietarilor de birouri pentru experiența oferită pe parcusul întregii zile de lucru în clădire și în spațiile exterioare aferente proiectului. Prin urmare, rolul unui property manager merge dincolo de a asigura o clădire funcțională, el trebuie acum să faciliteze experiențe prin crearea unei comunități la nivel de proiect”, a declarat Oana Adjudeanu, Director Property Management în cadrul Colliers International Romania.

La începutul acestui an, compania de consultanță imobiliară Colliers International a fost desemnată să administreze proiectul de birouri Vox Technology Park din Timișoara, asigurând servicii complete de property management, de la managementul relației cu chiriașii, la supervizare operațională, servicii financiare și raportare către proprietar.

Vox Technology Park din Timișoara este unul dintre proiectele care a regândit experiența angajaților la birou. Spre exemplu, vinerea organizează Movie Day, în alte zile au avut loc cursuri de software pentru programatori în cafeneaua de la parterul clădirii, iar pe timp de vară a găzduit filmările pentru «Faci sau Taci», în regia lui Iura Luncașu. În plus față de activitățile specifice, comunicarea cu chiriașii se desfășoară într-o notă caldă și amuzantă, cu diverse imagini care promovează o viața fericită, așa cum este firesc într-o cultură organizațională sănătoasă”, a adăugat Oana Adjudeanu.

„Toate aceste inițiative au ca scop crearea unor comunități în jurul proiectului de birouri, așa cum avem o comunitate în jurul casei unde locuim. Este în natura umană să ne dorim relații apropiate cu cei cu care împărțim un spațiu fizic și ceea ce vedem tot mai des este că această comunitate creată de o clădire de birouri începe să aibă un impact direct și relevant în cultura organizațională a companiilor chiriașe”, a încheiat Oana Adjudeanu.

Vox Technology Park a fost finalizat la începutului anului 2018 și are o suprafață închiriabilă de 26.600 de metri pătrați, fiind dezvoltat de către Vox Property Group în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Proiectul oferă facilități unice, precum posibilitatea identificării biometrice printr-o aplicație care generează o cheie de acces de tip QR code în urma recunoașterii faciale sau a amprentei, dar și avantaje competitive pentru angajați, ca spații și dușuri pentru bicicliști, food court și sală de fitness, spații comerciale și de servicii. Printre chiriașii Vox Technology Park se numără: Recensio Nobilis, Data Group, Puppet Labs, Kilometro Zero, Saima Group, Nis Petrol și Le Manoir.

„Proiectul nu reprezintă doar o clădire de spații de birouri. Este un mod de viață. Este «cool» și inovator” spune Vlad Vela, directorul general Vox Property Group, iar „Timişoara se dezvoltă ca München, iar analogia e foarte bună, pentru că salariile cresc, ceea ce este bine pentru angajaţi, dar pe perioadă scurtă şi medie, acest lucru va face ca unele companii să îşi amâne investiţiile pentru că nu găsesc oameni, astfel, retenția angajaților va deveni un subiect tot mai prioritar” adaugă Virgil Tornoreanu, Managing Partner Vox Property Group.

Recent, proiectul a primit premiul secțiunii Arhitectura Construcțiilor Publice în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură, devenind primul proiect imobiliar de mari dimensiuni care primește cea mai înaltă distincție din partea Uniunii Arhitecților din România. Vox Technology Park este primul proiect imobiliar din Timișoara care obține certificarea internațională pentru clădiri sustenabile BREEAM Interim cu calificativul Excellent, cu un punctaj de 85,59%, acesta fiind cel mai mare punctaj acordat vreodată în România unui proiect imobiliar.

Portofoliul administrat de Colliers International mai include, pe lângă Vox Technology Park, proiectele de birouri The Landmark, The Bridge – faza I, Phoenix Tower și Construdava, Art Business Center (Ponderas Academic Hospital), Hermes Business Campus, Green Court, Ethos House, Polonă 68, Allianz Office Building Brașov și Ștefan cel Mare Building, precum și trei parcuri industriale în Timișoara, Brașov și Arad.

Află mai multe pe site-ul

Vox Tehnology Park

Accesează