Vox Vertical Village

Vox Vertical Village este un proiect îndrăzneț ce cuprinde 120 de apartamente tip casă într-o clădire de 10 etaje, ce formează un cartier unic. Este singurul proiect rezidențial din România care este construit conform standardelor BREEAM care a obținut certificatul Excellent (80,8%) – cel mai mare punctaj preliminar pentru o clădire rezidențială.

Dezvoltator

Vox Property Group

Scor BREEAM

80,8% – Excelent

Adresă

Strada Aurel Pop 13, Timișoara

Dată finalizare

2021

Apartamente120
Nivele10
Locuri parcare138
Total terase7.400 mp
Zone verzi7.000 mp
Spații comune5.000 mp

Facilități

Caracteristicile tip smart home și materialele premium utilizate în construcția apartamentelor le oferă o valoare sporită de-a lungul timpului. Fiecare apartament are o terasă extra spațioasă, dar și plante care se potrivesc cu designul exterior, dar sunt și adaptate climei timișorene.

În plus, locatarii se bucură de extra beneficii: piscină, cinema, sală de fitness, concierge, grădini interioare și exterioare. Adică, tot ce ai nevoie pentru a te relaxa, într-un singur loc.

1 / 8
Recepție
Concierge

Conceptul din spatele Vox Vertical Village

Care e primul lucru care îți vine în minte când te gândești la un bloc cu apartamente? Probabil o mare structură cuboidă, apartamente înghesuite ce au camere mici, bacoane cu spațiu insuficient pentru o familie și spații comune extrem de mici. 

Dar dacă nu trebuie să fie așa? Dacă putem modifica acest stereotip și să proiectăm o clădire cu o structură diferită? Am creat ceva cu totul diferit prin realizarea de apartamente independente, separate unele de altele prin coridoare largi. Am regândit și apartamentul în sine încât să aibă spații suficient de mari, iar vechiul balcon l-am înlocuit cu o terasă privată extraordinar de spațioasă. E ca și cum ai avea propria casă și spațiu verde, cu toate că stai la bloc. 

Întregul concept Vox Vertical Village a pornit de la modelul clasic de apartamente conectate. Am descompus acel model și am creat 12 apartamente tip casă, iar apoi am transformat casa scării într-un atrium veritabil, înconjurat de case, grădini și terase. De aici mai departe, am scalat acest model la nivelul celor 10 etaje și am creat un sat vertical. 

Am creat astfel un nou tip de apartament și o experiență diferită de a locui în oraș, având în același timp intimitatea și conexiunea cu natura specifice traiului la casă. 

BREEAM Excellent – scor 80,8%

Vox Vertical Village este singura clădire rezidențială din România care obține pentru etapa de proiectare certificatul preliminar BREEAM Excellent cu scorul 80,8%. Este cu cel mai mare punctaj acordat vreodată în țara noastră unui proiect de o asemenea natură.

Acest certificat este atât o mândrie, cât și un angajament a companiei Vox Property Group de a oferi un confort durabil în timp și calitate exemplară a construcției.

BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) este în prezent cea mai utilizată metodă folosită pentru evaluarea impactului clădirilor asupra mediului. Este un standard pentru proiectarea durabilă și a devenit instrumentul principal de clasificare a performanței ecologice a unei clădiri.

Vrei să afli mai multe?

Vizitează site-ul proiectului

Accesează